Mic dejun

Gătit rapid, distractiv și sănătos – de dimineață

Nu ai niciun motiv pentru care să sari peste micul dejun. În doar 10 minute, poți crea cele mai gustoase și hrănitoare gustări pentru primele ore ale zilei. În cele ce urmează vor fi prezentate 3 rețete la îndemâna oricui.

1. Burrito cu avocado și ou

Burrito cu avocado si ou
Timp de preparare: < 30 min
Dificultate: ușor
Bucătărie: vegetariană

Cu o tortillla bine facuta poti sa faci nenumarate feluri de mancare. Burritos sunt niste sandvisuri bine rulate cu diverse umpluturi apetisante. Pentru micul dejun combinatia de tortilla, ou si avocado iti va da toate ingredientele unei mese echilibrate care sa iti asigure energie pentru intreaga zi.

Ingrediente

1 avocado, 70 gr branza dulce, 15 gr branza cheddar faramitata, 40 ml lapte, 3 oua, 2 tortillas

Metoda de preparare

Bate ouale, laptele, branza Cheddar si un praf de sare intr-un bol.

Incinge o tigaie si toarna compozitia. Prajeste ouale amestecand din cand in cand. Trebuie sa arate ca o omleta faramitata.

Intre timp curata avocado, indeparteaza samburele si taie-l cubulete. Apoi paseaza cu ajutorul unui blender sau cu furculita, adaugand sare dupa gust.

Incalzeste 2 tortillas la cuptorul cu microunde si aseaza in straturi in fiecare dintre ele omleta, piureul de avocado si branza de vaci. Ruleaza si serveste-le imediat. Poti adauga deasupra lor sos de rosii picant.

2. Oua cu spanac, iaurt, ulei si chili

Oua cu spanac, iaurt, ulei si chili
Timp de preparare: < 1h
Dificultate: ușor
Bucatarie: Vegetariană
Ingrediente

1 lingurita oregano proaspat, maruntit, 1/4 lingurita piper, 4 oua mari, 1 lingurita suc de lamaie proaspat, 400-500g spanac proaspat, 2 linguri de ceapa verde taiata marunt (partea alba), 3 linguri de praz tocat marunt (doar partea alba), 2 linguri ulei de masline, 2 linguri de unt nesarat, sare Kosher, 1 catel de usturoi taiat jumate, 150g iaurtgrecesc

Metoda de preparare

Amesteca iaurtul, usturoiul si putina sare intr-un bol si lasa-le acolo.

Preincalzeste cuptorul la 300 grade. Topeste 1 lingura de unt intr-o tigaie mare, pe foc mediu. Adauga prazul si ceapa si reduce focul la mic. Gateste pana se inmoaie, aproximativ 10 minute. Adauga spanacul si sucul de lamaie. Sareaza.

Da focul la mare si lasa-le sa stea intre 4-5 minute, amestecand frecvent.

Transfera amestecul de mai sus in alta tigaie mare, fara lichidul in exces. Fa 4 “gauri” in centrul tigaii si sparge cu atentie cate un ou in fiecare, avand grija sa ramana galbenusurile intacte. Pune tigaia la cuptor 10-15 minute, pana albusurile devin albe.

Topeste cealalta lingura de unt in alta tigaie si adauga piperul si putina sare. Adauga oregano si mai lasa 30 de secunde pe foc. Inlatura usturoiul din iaurt si adauga iaurtul peste spanac si oua. Stropeste tot amestecul cu untul condimentat.

3. Omleta cu spanac și brânză de capră

Omleta cu spanac si branza de capra
Timp de preparare: < 30 min
Dificultate: ușor
Bucatarie: internatională

Va propunem o reteta fara gluten si plina de miresme proaspete.

Ingrediente

branza de capra, unt pentru prajit, piper negru macinat, sare de mare, ierburi proaspete chives patrunjel, tarhon, 1 mana de baby spanac , 2 linguri de smantana sau lapte de cocos, 1 ou, salata verde

Metoda de preparare

Scufunda ouale in apa de la robinet (asta le va aduce la temperatura camerei si te va ajuta sa le gatesti mai usor)

Toaca marunt ierburile si spanacul.

Adauga ouale, smantana, sarea si piperul si amesteca-le foarte bine pana se combina intre ele.

Topeste untul la foc mediu si intinde-l bine in tigaie. Cand incepe sa prinda o nuanta maronie, adauga amestecul de oua si verdeturi. Lasa pe foc 1-2 minute, pana se coace bine.

Pune omleta pe un platou si umple-o cu salata verde si branza.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s