Prânz

3 idei pentru pranzul de luat la pachet, la serviciu

In loc sa dai banii pe preparate scumpe si, uneori, nesanatoase, mai bine iti pregatesti pranzul de a doua zi acasa. Poti pune la pachet ingrediente satioase care sa te tina departe de tentatiile de la tonomat.

1. Salata cu naut si chimion

Salata cu naut si chimion
Timp de preparare: < 30 min
Dificultate: ușor
Bucatarie: marocană
Ingrediente

1 lingura ulei de masline, patrunjel, sucul de la 1/2 lamaie, sare, piper, 1/2 ceapa rosie feliata subtire, 8 rosii cherry taiate in sferturi, 1/2 castravete mare taiat in cubulete, 1/2ardei iute rosu, 1 lingurita chimion seminte intregi, 1/2 ardei iute verde, 400g naut din conserva, 1 lingurita chimion macinat, 1 lingura ulei de masline, 1 lingura otet de vin rosu

Metoda de preparare

Tavaleste nautul scurs din conserva prin chimionul macinat si prajeste-l intr-o lingura de ulei incins. Lasa-l 5 minute pana cand se rumeneste, dar nu se arde.

Curata ardeii iuti de seminte, feliaza-i si pune-i in aceeasi tigaie. Gateste nautul cu ardeii cateva minute. Scoate totul intr-un bol si lasa sa se raceasca putin. Apoi, adauga semintele de chimion, castravetele, rosiile si ceapa rosie.

Amesteca sucul de lamaie cu 1 lingura ulei de masline, 1 lingura de otet, sare si piper. Toarna totul peste salata chiar iniante de servire si presara patrunjel tocat.

2. Salata vietnameza

Salata vietnameza
Timp de preparare: < 30 min
Dificultate: usor
Bucatarie: Vietnameză

O salata revigoranta cu un sos iute care poate fi pregatita si luata si la pachet.

Ingrediente

sucul de la 1/2 lime, 1 lingura sos chili dulce, 1 lingurita sos de peste, 3 linguri otet de orez, 1 ardei iute curatat de seminte si feliat, menta, 200g pui gatit, 6 rosii cherry taiate in sferturi, 2 cepe feliate, 4 ridichi feliate, 1 morcov taiat bastonase subtiri, 1/8 dintr-o varza rosie sau alba feliata subtire, sare, 1 lingurita zahar

Metoda de preparare

Amesteca toate ingredientele pentru dressing: otetul, ardeiul iute, sosul de peste, sosul chili, sucul de lime, sarea si zaharul intr-un bol si lasa-l deoparte.

Amesteca toate legumele si adauga carnea de pui gatita ( fiarta sau la cuptor) taiata in fasii.

Cu o jumatate de ora inainte de servire adauga dressingul peste ele si mai pune sare daca simti nevoia.

3. Pranz rapid cu Chorizo si cartofi

Pranz rapid cu Chorizo si cartofi
Timp de preparare: < 30 min
Dificultate: ușor
Bucatarie: spaniolă

Un preparat rapid pe care il poti lua in pachetul pentru pranza de la serviciu.

Ingrediente

2-3 linguri suc de lamaie, 200-300g carnati Chorizo, 1 lingura chives tocate, 2 oua fierte tare, ulei de masline, 8-10 cartofi noi (mici)

Metoda de preparare

Fierbe cartofii bine spalati in apa cu sare, timp de 10-15 minute pana cand sunt moi.

In acelasi timp pune si ouale la fiert (timp de 7 minute) si taie carnatul Chorizo in bucatele mici pe care sa le calesti intr-o tigaie neaderenta, fara ulei, pana cand se rumenesc bine.

Surge cartofii fierti si pune-i intr-un bol. Adauga bucatile de carnat, presara uleiul de masline, sucul de lamaie, sare, piper si chives. Amesteca si inainte de servire feliaza ouale fierte si aseaza-le deasupra salatei de cartofi si carnati.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s