Prânz

3 rețete pentru un prânz reușit și în varianta rece

De cate ori n-ai renuntat sa iti iei pranzul la pachet tocmai pentru nu iti place sa mananci hrana rece? Iar daca biroul tau nu e dotat cu un cuptor cu microunde, cu atat mai mult vei spune nu unei mese impachetate de acasa. Eu iti dau, insa, câteva soluții pentru prânzuri gustoase care sunt minunate și neîncălzite.

1. Salata cu quinoa, avocado si ricotta

Salata cu quinoa, avocado si ricotta
Timp de preparare: < 1h
Dificultate: ușor
Bucatarie: internațională
Ingrediente

lamaie, piper, sare, branza Ricotta, avocado, salata Radicchio , salota (hasma), salata Romaine, sos vinegreta, usturoi, quinoa

Metoda de preparare:

Pentru quinoa
80g quinoa
1 catel de usturoi, zdrobit
1/4 lingurita de sare

Pentru vinaigrette
suc de la 1/2 lamaie
3 linguri ulei de masline extra virgin
1 catel de usturoi
1 lingurita miere
piper negru proaspat macinat

Salata
1 salata Romaine
1 salata Radicchio
1 salota mare
35g migdale taiate
85g branza ricotta, maruntita
1 avocado taiat felii
sare si piper proaspat macinat

Pasul 1: Inainte de toate, trebuie sa te ocupi de quinoa. Incalzeste 240ml apa. Adauga quinoa, catelul de usturoi si sarea. Lasa-le sa fiarba, dupa care da la foc mic si lasa-le sa stea pe foc inca 15 minute. Dupa acest timp, opreste focul si mai lasa quinoa sa stea in apa 5 minute. Scoate-o si las-o sa se raceasca.

Pasul 2: fa vinegreta: amesteca bine cu un blender sau la robotul de bucatarie zeama de lamaie, uleiul de masline, usturoiul, mierea si piperul proaspat macinat. Cand prinde o consistenta cremoasa, e gata.

Pasul 3: salata. curata frunzele de salata, salota (care trebuie maruntita). Pune-e intr-un bol mare si presara deasupra quinoa. Adauga vinegreta, migdalele si ricotta. Adauga si feliile de avocado si pune sare dupa gust.

2. Salata de paste cu legume si masline

Salata de paste cu legume si masline
Timp de preparare: 30 min
Dificultate: usor
Bucatarie: internationala

O salata pe care o poti manca simpla sau o poti pune drept garnitura la un gratar sau la picnic.

Ingrediente

3 catei usturoi feliati, 150g prosciutto tocat, 4 masline Kalamata fara samburi, feliate, 200g mozzarella taiata cubulete, 2 linguri busuioc tocat, 250g rosii cherry tocate, 200gfasole verde pastai, tocata bucatele, 200g paste (spirale), 1/2 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu, 1 salota (hasma) tocata, 3 linguri otet blasamic, 1 lingura apa, 1linguritamustar Dijon, sare, piper

Metoda de preparare

Coace ardeii, decojeste-i si toaca-i in cubulete.

Gateste pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, fara sare si ulei. Adauga si fasolea verde in apa in care fierb, in ultimele 3 minute de fierbere. Scurge totul bine.

Amesteca pastele cu fasolea verde, rosiile, busuiocul, mozzarella, ardeii, maslinele si prosciutto intr-un bol.

Caleste salota si usturoiul intr-o tigaie unsa cu ulei pana cand se inmoaie. Amesteca-le cu otetul, 1 lingura de apa, mustarul, sare si piper. Paseaza cu un blender si toarna dressingul peste paste.

3. Sandvis cu somon afumat si ou

Sandvis cu somon afumat si ou
Timp de preparare: < 30 min
Dificultate: usor
Bucatarie: internationala

Un mic dejun satios pentru toata familia.

Ingrediente

2 linguri patrunjel tocat, 4 chifle (bagels) taiate pe jumatate, 2 linguri chivestocate, 15g unt, 160ml smantana de gatit, 8 oua, 4 felii somon afumat

Metoda de preparare

Bate ouale cu smantana si condimenteaza cu sare si piper.

Prajeste ouale in untul incins, amestecand cu o spatula de lemn, timp de 5-7 minute. Adauga spre final patrunjelul si chives.

Incalzeste chiflele pe un grill de aragaz, timp de 2 minute.

Pune in fiecare chifla o felie de somon afumat si parti egale din ouale prajite.

 

Sandvis cu somon afumat si ou

18 octombrie 2013 / 0 comentarii
(4 voturi)
9.0/10
Sandvis cu somon afumat si ou
Timp de preparare

< 30 min

Dificultate

usor

Bucatarie

Internationala

Un mic dejun satios pentru toata familia.

Metoda de preparare

Bate ouale cu smantana si condimenteaza cu sare si piper.

Prajeste ouale in untul incins, amestecand cu o spatula de lemn, timp de 5-7 minute. Adauga spre final patrunjelul si chives.

Incalzeste chiflele pe un grill de aragaz, timp de 2 minute.

Pune in fiecare chifla o felie de somon afumat si parti egale din ouale prajite.

Citeste pe Foodstory: http://foodstory.stirileprotv.ro/reteta/sandvis-cu-somon-afumat-si-ou#ixzz4Y1sURsZF
Follow us: foodstory.ro on Facebook

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s